[ad_1]

Tecrübeleri ve bilgi birikimiyle Tekirdağ’a hizmet etmek amacıyla yola çıktığını ifade eden Op. Dr. Adem Dalgıç, “Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu ve beyin cerrahisi alanında eğitim almış bir doktorum. 4 yıl boyunca Tekirdağ SSK Hastanesi’nde başhekimlik yaptıktan sonra 2009 yılında partimizden Tekirdağ Belediye Başkanı adayı oldum. O dönemde belediye AK Parti’nin kontrolündeydi ve büyük bir farkla belediyeyi kazandık. Bu sayede şehrimizin kaderi değişti. Aynı dönemde Trakya Belediyeler Birliği Başkanlığı görevini yaparak ilçelerimizi daha yakından tanıma fırsatı buldum. 2014 yılında büyükşehir belediyesi için hazırlıklarımızı başlattık ve aynı yıl büyükşehir belediye başkan aday adayı oldum. İsmim MYK tarafından açıklanmış ve basında yer almıştı. Ancak ertesi gün Kadir Albayrak’ın ismi açıklandı. Yine de partimiz için çalıştım ve ilimizde büyük başarı elde ettik. 2018 yılında milletvekili adaylığında 5. sıradan aday gösterildim ve kazanma şansımın düşük olduğunu bile bile yoğun bir şekilde çalıştım” dedi. 

 

“İNSAN SAĞLIĞI İÇİN BÜYÜK TEHDİT OLUŞTURUYOR”

 

Tekirdağ Belediye Başkanlığı döneminde hayata geçirdiği projeleri de sıralayan Dalgıç, “Tekirdağ hızla kalabalıklaşan bir il ve göç alıyor. Bu durum düzensiz bir şehirleşmeye yol açıyor. İlçe başkanlıklarıyla birlikte modern şehirleşme ve yapılaşmanın gerçekleştirilmesi gerekiyor. Ayrıca, daha sağlıklı ve insanların yaşam şartlarına uyumlu planlar yapılması gerekiyor” dedi. Özellikle Çorlu, Çerkezköy ve İstanbul ile entegre olunması gerektiğini dile getiren Dalgıç, “Sahillerin daha iyi değerlendirilmesi, doğayı tahrip etmeden cazibe merkezleri haline getirilmesi gerekiyor. Ayrıca, Ergene Nehri ciddi bir sorun. Tüm akarsuların temizlenmesi gerekiyor. Çünkü bu durum insan sağlığı için büyük bir tehdit oluşturuyor” diye konuştu. 

 

TARIM İÇİN ELVERİŞLİ TOPRAKLARA SAHİP

 

Tekirdağ’ın tarım için elverişli topraklara sahip olduğunu ve tarıma destek verilmesi gerektiğini dile getiren Dalgıç, “Ayçiçeği ve buğday üretiminin yanı sıra yüksek değerli ürünlerin de üretimine yönelik çalışmalar yapılmalı” dedi. Engelli vatandaşların sorunlarına da vakıf olduğunu ve belediye başkanlığı döneminde engelli dernekleriyle birlikte çalıştıklarını dile getiren Dalgıç, engelli vatandaşların yaşamlarını daha iyi sürdürebilmeleri için çaba harcayacaklarını söyledi. Ulaşım alt yapısının önemine değinen Dalgıç, metronun planlanması ve Çorlu, Çerkezköy ve İstanbul ile entegrasyonunun sağlanması gerektiğini dile getirdi. Dalgıç, Son olarak, Tekirdağ’ı geçmişiyle bağlantılı modern bir şehir haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi. 

 

Haber / Buse AKIN

[ad_2]

Source link

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir