[ad_1]

 

Saat 13.30’da gazetemizi ziyaret eden Kaymakam Nazmi Günlü, gazeteci Şaban Kardeş tarafından karşılandı. Çerkezköy’ün eski kaymakam Atilla Selami Abban döneminde eğitimde güzel bir trend yakaladığını söyleyen Kaymakam Nazmi Günlü, “Biz de ufak ufak irtibatları kurduk. Meyvelerini almaya başladık. 2 tane okul protokolü imzaladık. Bir tanesinin proje çalışmaları devam ediyor. İnşallah bakanlık onayından sonra başlayacağız. Biri Kızılpınar okullar bölgesinde 24 derslikli okul. Diğeri ise 4 derslikli anaokulu. Onun da vaziyet planı hazırlanıyor. Birkaç gün içerisinde vaziyet planı gelir. Ondan sonra oranın inşaatına da başlayacağız ve çok kısa süre içerisinde tamamlanır” dedi. 

 

“ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA İHALELER VAR”

 

Veliköy Organize Sanayi Bölgesi’ndeki meslek lisesine de değinen Kaymakam Günlü, “Ona bir atölye binası yapacağız yine sanayicilerimiz katkısıyla. İnşallah önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetişecek. Önümüzdeki hafta valiliğimizin ihaleleri var. Kızılpınar’da 12 derslikli Mehmet Akif Ersoy Anaokulu’nun ihalesi var. İnşallah ihale neticelenir ve kısa süre içerisinde inşaata başlanır. Diğer yatırımları da takip ediyoruz. Kısa sürede onlar da ihaleye çıkacak” diye konuştu. 

 

“BETONARME İŞİMİZ KALMADI”

 

Hükümet Konağı inşaatının da hızlı bir şekilde devam ettiğini dile getiren Kaymakam Günlü, “Çerkezköy Hükümet Konağı 2018 yılında yatırım programına alınmış ama yer konusunda çeşitli alternatiflerin değerlendirilmesi, binayı boşaltabilmek, yıkımını gerçekleştirmek için yeni binaya taşınılması dolayısıyla süre uzamış. Göreve başladıktan sonra sayın valimizin hızlandırılması yönündeki talimatıyla ben gelmeden önce onay alınan yerin onarımını, tadilatını yapıp oraya taşındık. Eski bina yıkıldı. Bakanlığımız da program konusunda bize destek oldu. İnşaata başladık. Yüklenici firma da iyi çalıştı. Hedefimiz tuttu. Biz yılbaşına kadar betonarme kaba inşaatı bitiririz, ondan sonra içinde çalışma yaparız diye hedefliyorduk. Şu ana kadar bütün takvim günü gününe işliyor. Betonarme işimiz kalmadı. Bu ay içerisinde çatıyı kapatmaya çalışıyoruz. Ağustos ayı gibi teslim almayı hedefliyoruz ama biz hedefimizi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı orada kutlayalım diye yapıyoruz. Kurumlarımızı da toparlayacağız Hükümet Konağı içerisine. Bu hem kurumlarımızın uygun çalışma ortamına kavuşması hem de vatandaşlarımızın daha uygun fiziki mekanlarda kamu hizmetine ulaşması anlamında iyi bir hizmet olacak” dedi. 

 

AYDINLATMA ORANLARIMIZ ORTALAMANIN ÜZERİNDE”

 

Güvenlik konusuna da değinen Kaymakam Nazmi Günlü, “Hem emniyetimiz hem jandarmamız personel sayısı, araç sayısı ve binalardaki eksiklere rağmen hepsi özverili bir şekilde çalışıyor. Biz de onlara destek olmaya çalışıyoruz. Araç gibi eksikleri giderilmesi için de çalışma başlattık. Polis merkezimizin karakolunun fiziki koşulları çok iyi değildi. Orada çalışmalarımızı tamamladık. Oraya da katkı yapan hemşehrilerimiz var. Asayişte iyi durumdayız. Olayları aydınlatma oranlarımız ortalamanın üzerinde. İyi gidiyoruz, daha iyi olsun diye mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

“ÇERKEZKÖY HAREKETLİ BİR İLÇE”

 

Çerkezköy’ün hareketli bir ilçe olduğunu söyleyen Kaymakam Günlü, “Gündüz nüfusu ile gece nüfusu fark ediyor. SGK’lı 92 bin çalışan var. Bu da, ilçemizde çalışan, ekmeğini buradan çıkaran vatandaşlarımızın önemli bir kısmı ilçe dışında oturduğu anlamına geliyor” dedi. 

 

HER YIL EN AZ 4 YENİ OKUL YAPMAMIZ LAZIM

 

Eğitimde derslik ve okul sayılarının kısa sürede artırılması gerektiğini dile getiren Günlü, “Özellikle deprem güvenliği sebebiyle bazı okullar boşaltıldı, bazı binaların yıkım kararları verildi, bazı okullar diğer okulların binasında birleştirip sabahçı-öğlenciye geçirildi. Bu sene için krizsiz olarak eğitim öğretim yılına başladık ama önümüzdeki sene bu sıkıntı büyüyerek devam edecek. Her sene öğrenci sayımız 3 binin üzerinde artıyor. Bizim her sene bugünü koruyabilmek için 100 derslik yapmamız lazım. Dolayısıyla her yıl en az 4 yeni okul yapmamız lazım. Bir de deprem güvenliği sebebiyle boşaltılan, yıkılan binaları da üstüne koyduğunuzda şu anda bizim çok ivedi olarak yeni dersliklerin, yeni okulların yapımını gerçekleştirmemiz lazım” diye konuştu. 

 

“ARSA PROBLEMİ ÇÖZÜLDÜ”

 

Sağlıkla ilgili de bilgiler veren Kaymakam Günlü, “Büyük bir devlet hastanemiz var. İlçe standartlarına göre 300 yataklı büyük bir tesisimiz var. Ama öbür taraftan da baktığımızda ilçenin hudutlarını aşan ciddi bir bölgeye hizmet ediyoruz. Dolayısıyla bizim hastanemizin kadrosunun güçlendirilmesi, başta Kapaklı Devlet Hastanesi olmak üzere civarda devam eden Devlet Hastanesi inşaatlarının tamamlanıp hizmete girmesi bizim yükümüzü alacak. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizde 35 diş hekimimiz çalışıyor. Geçici kiralık bir binadayız. Yeni bir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yapılmasıyla ilgili program devam ediyor. Arsa problemi aşıldı. Tepe bölgesinde orman mülkiyetindeki arsa için Orman Genel Müdürlüğü’nden onay alındı. Oraya bir an önce inşaatın başlaması lazım. Sağlık Bakanlığı’nın yatırım programında Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi projesi 25 ünitlik. Bizim mevcut Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz 35 ünit. Dolayısıyla 50 ünit talep ediyoruz. O henüz netleşmiş değil ama arsa problemi olduğu için program yürümüyordu. Şimdi arsa problemi halloldu” dedi. 

 

“112’DE ZAMAN ÇOK ÖNEMLİ”

 

Aile Sağlığı Merkezlerini de takip ettiklerini söyleyen Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, “Deprem güvenliği testleri yapıldıkça onlarda da bazı sıkıntılar çıkıyor. Tepe Bölgesinde hayırseverimiz Saim Buyruk’un katkılarıyla 6 hekimlik Aile Sağlığı Merkezi yapıyoruz. Güzel ve kullanışlı bir bina olacak. Onun içerisinde aynı zamanda bir 112 istasyonu olacak, ambulans ve ekip de yerleştireceğiz. Bu da bir ihtiyacımızı görecek. Veliköy’de 112 istasyonumuz mevcut Aile Sağlığı Merkezimizin bahçesinde, kötü bir noktada. Bina da çok iyi değil. Yeni bir yer anlamında girişimde bulunduk. Belediyemizden bir yer talep ettik. Bir ilave 112 istasyonu oluşturmaya çalışıyoruz. 4 istasyonumuz, 4 ekibimiz var. 5’inciş ekibi oluşturmaya çalışıyoruz. 112’de zaman çok önemli. İlave 112 istasyonu ile 1 dakika kazansak bile çok önemli. Dolayısıyla 112’leri hem yaymaya hem de sayıyı artırmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

“İLÇE GENELİNDE TRAFİK VE OTOPARK SORUNU VAR”

 

İlçenin genelinde bir trafik ve otopark sorununun olduğunu dile getiren Günlü, “Bizim ilçemizin özelliklerinden bir tanesi de ilçemizin ortasından bir demiryolu geçiyor. Demiryolu ilçemiz için çok önemli. Şimdi hızlı tren projesiyle beraber daha önemli bir hale gelecek. Özellikle sanayi bölgeleri, sanayi bölgeleri dolayısıyla büyük araç trafiği ve personel servisleri belli saatlerde ciddi yoğunluk yaratıyor. Bunlarla ilgili mutlaka ilave yatırımlara ihtiyaç var. Üst geçitler, alt geçitler, bağlantılar, belki farklı ulaşım metotları. Bu da servis aracından minibüsüne, kamyondan TIR’a kadar çok ciddi park alanları gibi ihtiyaçları getiriyor. İnşallah bunlarla ilgili de önümüzdeki dönemde ciddi gelişmeler olsun diyen uğraşıyoruz” dedi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU

 

[ad_2]

Source link

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir