[ad_1]

CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı önünde Pazar günü saat 16.30’da düzenlenen aday adaylığı açıklaması programı, Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. 

 

 

“BU SEÇİMDE DE BİR OLACAĞIZ”

 

Daha sonra konuşan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, “Yerel seçim dönemine girdik. Bu süreçte partimizden aday adayı olan tüm yol arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Bu sürecin sonunda Genel Merkezimizin belirleyeceği yöntemle ve bize vereceği yetki ile Çerkezköy Belediye Başkan Adayımız belirlenecek. Bizler bugüne kadar yani 2014 yılından bu yana tek yumruk olup her türlüğü zorluğun üstesinden gelerek hedefimize ulaşmayı nasıl başardıysak bu seçimde de bir olacağız. Hedefimize el ele, kol kola verip ulaşacağız. Hedefimiz hem Çerkezköy’de hem de Tekirdağ’da CHP’nin bayrağının dalgalandırılmasını devam ettirmektir” ifadelerini kullandı. 

 

“HEP BİRLİKTE ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu hatırlatan Dönmez, “Çerkezköy’ü ekibi ile birlikte 10 yıldır yöneten ve Çerkezköy’ü her anlamda güzelleştirip, gerçek bir sosyal demokrat belediyecilik örneği veren Belediye Başkanımız Vahap Akay da Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkan Aday Adayı olmuştur. Ben Vahap Akay’a ve tüm adaylara çıktıkları bu yolda başarılar diliyorum. Yolumuz açık olsun. Hep birlikte çok çalışacağız, hep birlikte başaracağız” diye konuştu.

 

 

“HEDEFİMİZ 12-0 YAPMAK” 

 

Programda konuşan CHP Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yıldız da Cumhuriyet Halk Partisi’nin sosyal belediyecilikte çığır açtığını ve sosyal belediyeciliği tüm Türkiye geneline yaydığını kaydederek, “İl yönetimi olarak bu dönemde, 31 Mart 2024’te tüm ilçelerimizden aldığımız şevkle 11 ilçemizde ve büyükşehirde 12-0 yapmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnanıyorum ki partililerimizin destekleriyle 12-0 rahat olacaktır. Mutlaka tüm üyelerimizin ve CHP’ye gönül vermişlerin destekleriyle bu başarıya ulaşabiliriz. 31 Mart seçimlerinde yerelde iktidar olduğumuzda o zaman gerçek iktidarın da geleceği inancındayım. Bu yolda gönül veren tüm arkadaşlara başarılar dilerken, tüm adaylara başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. 

 

“DUYGU DOLUYUM” 

 

Duygu dolu olduğunu belirten Çerkezköy Belediye Başkanı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Vahap Akay da “31 Mart seçimleri evvelinde 28 Ağustos 2014 günü Özcan Sokak başında Çerkezköy’ün değişimi adına bir hedefi ortaya koyarken, Çerkezköy’ün gelecek 10-20 yılı adına hedef ortaya koyarken, ‘Bir memleket sevdası. Bir Çerkezköy sevdası’ diyerek yollara dökülmüştük. Bana, bize güvenen tüm hemşerilerimiz ile beraber 10 yılda adım adım, sokak sokak Çerkezköy’ü arşınladık” dedi. 

 

 

“ANLATACAK ÇOK HİKAYEMİZ VAR”

 

Seçimlere 115 gün kaldığını belirten Başkan Akay, “31 Mart 2024 akşamı biz Tekirdağ, Çerkezköy sokaklarında ve caddelerinde bize inanan, güvenen, 10 yılda yan yana beraber yürüdüğümüz hemşerilerimiz ile beraber yeniden kazanacağız. Sizlerle daha çok buluşacağız. Anlatacak çok hikayemiz var. Konuşacak çok sözümüz var. Yarım kalan hiçbir işimiz olmayacak. Çerkezköy’e ne söz verdiysek, Tekirdağ’a ne söz verdiysek, hepsinin arkasından yürüyoruz. Şimdi bize inanan ve güvenen herkesle beraber Tekirdağ sokaklarında, caddelerinde ve meydanlarında hemşerilerimiz ile bulaşacağız” ifadelerini kullandı. 

 

“YÜRÜYÜŞ BAŞLATTI” 

 

Akay’ın konuşmasının ardından ailesiyle birlikte sahneye gelen Cengiz Memiş, “Bildiğiniz üzere geçen hafta Çerkezköy Belediye Başkanımız Sayın Vahap Akay; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Aday Adaylığını açıklayarak, bir yürüyüş başlattı. Ben de örgütümüzün, meclis üyelerimizin, geçmişte partimize emek vermiş büyüklerimizin, arkadaşlarımızın görüşlerini de alarak, Çerkezköy’de bayrağı devralıp, kaldığımız yerden; Atamızdan ilham alarak, bize emanet ettiği ilkeler doğrultusunda yeni bir yürüyüş başlatmak için aday adayı oluyorum” dedi. 

 

“ÖNEMLİ TECRÜBELER EDİNDİM” 

 

“Tüm hemşerilerimizi de bu yürüyüşümüzde yanımızda olmaya davet ediyorum” diyen Memiş, “Ben, Çerkezköylü bir ailenin ilk çocuğu olarak 1966 yılında doğdum ve Çerkezköy’de büyüdüm. Evliyim, 2 çocuğum var. İşletme fakültesi mezunuyum ve 30 yılı aşkın bir süre, özel şirketlerde yöneticilik yaptım. 4,5 yıldır da Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesiyim. Çerkezköy Belediye Meclisinde Meclis Başkan Vekilliği ve Belediye Başkanımızın görevlendirmesi ile kuruluşundan bu yana da Çerkezköy Halk Ekmek Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanlığını sürdürüyorum. Ayrıca Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde de Büyükşehir Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği, 2 dönem Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı yaptıktan sonra, bu dönem de Büyükşehir Encümen Üyesi olarak görev yapmaktayım. Uzun süreli özel sektör yöneticiliği deneyimime ilave olarak, kamu yöneticisi olarak da dolu dolu bir dönem geçirdim ve önemli tecrübeler edinerek, Belediye Başkanlığı görevini liyakatle yürütebilecek şekilde hazır olarak karşınıza gelmiş bulunuyorum” ifadelerini kullandı. Son 10 yılda kabuğunu yırtan Çerkezköy’ün tekrar kabuğuna çekilip kalmaması, şehirleşmesinin, sosyal ve kültürel gelişiminin devam etmesi, kaynaklarının yine doğru ve kalıcı yatırımlara yönelmesi, heba olmaması için aday adayı olduğunu ifade eden Memiş, “Bizden önce Çerkezköy’ün kaybettiği yılları telafi etmek için, başta Belediye Başkanımız olmak üzere hepimiz çok çalıştık. Bazen bir sonraki sefer yoktur. Çerkezköy’ün de bir sonraki seferi bekleyecek zamanı yok. Artık kaybedecek 1 ayı bile yok çünkü kaybedilen 5 yılda, bu göç hızıyla fark, emin olun 15 yıl açılacak. Ve ben ataları kuşaklardır bu topraklarda yaşayıp, bu topraklarda yatan bir arkadaşınız, kardeşiniz, oğlunuz, abininiz olarak buna müsaade etmeyeceğim” dedi. 

 

 

“MÜTHİŞ BİR ZAFER KAZANACAĞIZ”

 

“Çerkezköy’de her çocuğun çocukluğunu yaşayacak imkanları olsun diye aday adayı oluyorum” diyen Memiş, “Emeğin Kenti Çerkezköy’de artık emekçilerimizin çocukları, annelerinin babalarının çalıştığı tesislerin yöneticileri olarak yetişebilsin, o imkanlara sahip olsun diye çalışmak için aday adayı oluyorum. Halkının bütünleştiği, huzurlu, mutlu bir Çerkezköy yaratmak, Çerkezköy’ü kardeşliğin ve dayanışmanın kenti yapmak için aday adayı oluyorum. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın! Önce hep beraber Çerkezköy’de de Tekirdağ’da da müthiş bir zafer kazanacağız! Sonra; şehrimizi daha güzel, daha modern, vatandaşlarımızı daha mutlu ve refahı daha yüksek bir seviyeye getirmek için bütün birikimimizle var gücümüzle çalışacağız. Ben aday olmak için değil Belediye Başkanlığını kazanmak için buradayım. Allah yolumuzu açık etsin. Hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum” dedi.

 

ADAY ADAYLIĞI AÇIKLAMASINDA YALNIZ BIRAKMADILAR 

 

Cengiz Memiş’in Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatında Pazar günü saat 16.30’da gerçekleştirdiği aday adaylığı açıklamasına; Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Tekirdağ İl Başkan Yardımcıları Halil İbrahim Yıldız, Deniz Bilge Doğru, Uğur Can Avcılar, Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ülkem Uruk, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Nedim Yılancı ve Enver Bayram, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak, CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Barış Erdoğan, belediye meclis üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı. 

Haber / Buse AKIN 

 

[ad_2]

Source link

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir