[ad_1]

 

Geçtiğimiz günlerde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan ve bu kapsamda saha ziyaretleri yapmak üzere Muratlı’ya giden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile Meclis Üyeleri Serdar Ürkmez, Ömer Güner ve Mahmut Göçmez’in katılmadığı toplantıda ilk olarak ek gündem maddeleri görüşüldü. 

EK GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

İstasyon Mahallesi 797 ada 36 nolu parselde bulunan 101,73 metrekarelik belediye hissesi, İstasyon Mahallesi 797 ada 34 nolu parselde bulunan 101,68 metrekarelik belediye hissesi, Kızılpınar Mahallesi 274 ada 15 nolu parselde bulunan 6 metrekarelik belediye hissesi, Veliköy Mahallesi 102 ada 14 nolu parselde bulunan 392,58 metrekarelik belediye hissesi, İstasyon Mahallesi 788  ada 19 nolu parselde bulunan 416,45 metrekarelik belediye hissesi, Veliköy Mahallesi 135 ada 7 parselde bulunan 80 metrekarelik belediye hissesi ve Fevzipaşa Mahallesi 604 ada 13 nolu parselde bulunan 9,55 metrekarelik belediye hissesinin satışına ilişkin ek gündem maddesinin gündeme alınmasının ardından, İstasyon Mahallesi, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi  ve Frvzipaşa Mahallesi’nde bulunan Aile Sağlığı Merkezlerinin kira artış  bedellerinin yeniden belirlenmesi konulu ek gündem maddesi ile Kızılpınar Atatürk Mahallesi 1/100 ölçekli  revizyon imar planına yapılan itirazlarla ilgili el gündem maddesi de gündeme alındı. 

YENİDEN KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Toplantının ilk gündem maddesinde MHP Meclis Üyesi Habip Çelik’in Kasım ayı meclis toplantısında verdiği önergede Pınarça Dere kenarındaki parka isim verilmesi konusu görüşülerek, söz konusu gündem maddesinin yeniden İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesine oy birliği ile kabul edildi. 

“KADINA ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ”

 

Toplantıda söz alan AK Partili Meclis Üyesi Neziha Temür ile CHP’li Meclis Üyesi Gülten Altay da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ne değinerek kadına yönelik her türlü şiddetin her zaman karşısında olduklarını vurguladılar. 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Gülten Altay’ın konuşmasının ardından toplantının 2’nci gündem maddesinde de Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün düğün salonu ücret tarifesinin belirlenmesi hakkındaki yazısı görüşülerek, Tarife Komisyonu’na havale edildi. 

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Çerkezköy 3. Etap 2. Kısım Revizyon Uygulama İmar Planına ilişkin Uygulama İmar Plan değişikliğine yönelik Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığı inceleme raporu konulu yazısının görüşülerek incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Veliköy Mahallesi 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’na yer tahsisi konusu görüşülerek, yer tahsisi yapılması ve protokol yapmak üzere Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

7 adet belediye hissesinin satışına ilişkin gündem maddesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilirken, İstasyon, Gazi Mustafa Kemal Paşa ve Fevzipaşa Mahallelerinde bulunan Aile Sağlık Merkezlerinin kira artışlarının yeniden belirlenmesi talebi de Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 

Kızılpınar Atatürk Mahallesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarına yapılan itirazların görüşülüp karara bağlanması konulu gündem maddesinin İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesinin ardından toplantı sona erdi. 

MECLİS ÇARŞAMBA GÜNÜ YENİDEN TOPLANACAK

Komisyonlara gönderilen konuları görüşmek üzere Belediye Meclisi 6 Aralık Çarşamba günü saat 15.00’da yeniden toplanacak.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU

[ad_2]

Source link

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir