[ad_1]

 

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden yapılan açıklamada, güvenli yaşamın her türlü tehlikeye karşı bilgili ve hazırlıklı olmakla mümkün olduğunu belirtilerek, “Bunun için Afet ve Acil Durum Çantası oluşturulmalıdır” denildi. Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden temel afet bilincine yönelik çalışmalar devam ediyor. Hastaneden yapılan açıklamada, çalışmalarla ilgili bilgi verildi. 

“DÜZENLİ OLRAK YAPILIYOR” 

Hastane bünyesinde temel afet bilincine yönelik çalışmaların her dönem düzenli olarak yapıldığı, güncel yaklaşımlar ile personele eğitim verildiği belirtilerek, “’Afetlerde ‘risk azaltımı’, afet nedenlerini analiz etme ve azaltmaya yönelik sistematik çalışmaları kapsayan bir kavramdır. 

Tehlikelere maruz kalmanın, incinebilirlik nedenlerinin azaltılması, yerleşim yerlerinin ve çevrenin yönetimi, olaylara hazırlık ve erken uyarı sistemleri geliştirilmesi gibi uygulamalar afetlerde risk azaltımı çalışmaları arasında yer almaktadır” denildi. 

“BELLİ PERİYOTLARLA KONTROL EDİLMELİ” 

Güvenli yaşamın, her türlü tehlikeye karşı bilgili ve hazırlıklı olmakla mümkün olduğu vurgulanarak, “Bunun için Afet ve Acil Durum Çantası oluşturulmalıdır. Çantanın içerisine; bir kişiye 3 gün yetecek kadar su, yardım çağırmak için düdük, bir kişiye 3 gün yetecek miktarda gıda, mevsime uygun giysi, pilli radyo, çok amaçlı çakı, el feneri, kişisel hijyen malzemesi, yedek pil, düzenli kullanılan ilaçlar, ilk yardım çantası gibi hayati öneme sahip malzemeler eklenmeli ve belli periyotlarla kontrol edilmelidir” ifadelerine yer verildi. 

“AFET ÇADIRI VE TRİAJ ÇADIRI ALIMLARI YAPILDI”

 

Afet risklerinin azaltılması kapsamında hastanede depreme hazırlık planı toplantısı yapıldığı, toplantı kapsamında hastane tahliye planlarının güncellendiği, afet sorumlularının güncellendiği, afet alternatif alanları oluşturulduğu belirtilerek, “Herhangi bir afet veya olası bir duruma yönelik afet çadırı ve triaj çadırı alımları yapıldı, yedek yakıt tankları yapıldı. 

Afet toplanma alanları da güncellendi. 28 Haziran’da hastanemiz bünyesinde yangın ve hasta tahliyesi konulu kırmızı kod tatbikatı gerçekleştirilerek, Kırklareli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile koordineli olarak tüm personele temel afet bilinci ve yönetimi, acil durum yönetimi, yangın ve çeşitleri, yangın söndürme cihazlarının kullanımı, afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler ile bunlardan korunma yöntemleri eğitimi verildi.  6 Ekim’de KBRN konulu uygulama tatbikatı paydaş kurumlarımız ile koordineli olarak gerçekleştirildi. Hastanemiz bünyesinde temel afet bilincine yönelik çalışmalar her dönem düzenli olarak yapılmakta olup, güncel yaklaşımlar ile personelimize eğitimlerimizi vermeye devam ediyoruz” denildi. 

Haber / Ebru CÜNİ 

[ad_2]

Source link

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir