[ad_1]

Gerçekleştirdiği ziyaretten dolayı Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık’a teşekkür eden THK Başkanı Ali Yüksel kurum ile ilgili bilgi verdi. 

1925 YILINDA KURULDU

Türk Hava Kurumu’nun 16 Şubat 1925 tarihinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifleriyle Türk Tayyare Cemiyeti adı altında kurulduğunu, aynı yıl alınan İcra Vekilleri Heyeti Kararı ile “Kamu Yararına Çalışan Dernek” statüsü kazandığını ve 1935 yılında alınan karar ile bugünkü adını aldığını söyleyen Yüksel, “Türk Hava Kurumu Derneği’nin merkezi yönetim birimleri, Genel Başkanlık çatısı altında faaliyet yürütmektedir. 

Türk Hava Kurumu; Uluslararası Hava Sporları Federasyonu’nun (FAI) Türkiye’deki tek yetkili kuruluşu olarak; misyon, vizyon ve stratejisini belirleyerek ülke çapında yürütülen faaliyetlerin planlamasını yapmakta, gerekli koordinasyonu sağlayarak gençlerimizin havacılıkta aktif rol alması ve havacılığın yaygınlaştırılması gayesinde köklü yolculuğuna devam etmektedir.

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı’na bağlı olarak faaliyet yürüten Şube Başkanlıkları, Genel Başkanlık tarafından belirlenen misyon, vizyon ve stratejileri kapsamında bulundukları bölgede Türk Hava Kurumu adına hizmetlerine devam etmektedir” dedi. 

380 ŞUBE BAŞKANLIĞI VAR

Türk Hava Kurumu’nun, ülke çapında 380 adet Şube Başkanlığı ile temsil edildiğini dile getiren Yüksel, “Türk Hava Kurumu’nun ana misyonları arasında bulunan sportif havacılık eğitimleri, her branşa haiz havacılık okulu bünyesinde verilmektedir. Bu kapsamda Türk Hava Kurumu’na bünyesinde faaliyet gösteren 5 adet havacılık okulu bulunmaktadır. 

Türk Hava Kurumu, ülke çapında havacılık faaliyetlerini kendi sahip olduğu havaalanları ve meydanlarda icra etmektedir. Ülke çapında 5 adet tesiste hizmet sunulmakta olup, tesislerimiz uygun olan her türlü etkinlik, organizasyon vb. faaliyetlere müsaittir. THK Gökçen Havacılık İktisadi İşletmesi, doğrudan Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı’na bağlı olarak 1986 yılında THK Hava Taksi İşletmesi adı altında kurulmuş olup, 2007 yılında ise THK Gökçen Havacılık İktisadi İşletmesi adını almıştır. 

THK Gökçen Havacılık İktisadi İşletmesi, Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı’na bağlı olarak faaliyetlerine devam etmekte olup, Helikopter Ambulans, Havadan Yangın Söndürme, Balon Uçuşları, Dropzone Tanden Paraşüt Atlayışları, Model Uçak Mağazası vb. ticari faaliyetleri yürütmektedir” diye konuştu. 

Haber / Menşure KARDEŞ

[ad_2]

Source link

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir