[ad_1]

 

Çerkezköy Belediyesi tarafından Özcan Sokak’a monte edilen beton çöp kovalarına Çerkezköy Belediyesi ekipleri tarafından zarar verildiği anlara ilişkin görüntülerin gazetemizde yayınlanmasının ardından Çerkezköy Belediyesi’nden konuyla ilgili yazılı açıklama geldi.

Çerkezköy Belediyesi’nden yapılan açıklamada “Öncelikle; kentsel tasarım projesi kapsamında yerleştirilmiş olan söz konusu kent mobilyaları evsel atık toplama ekipmanı olarak tasarlanmamıştır. Güzergahı kullanan vatandaşların ellerindeki küçük hacimli, anlık oluşan atıklarını atabilmeleri adına planlanmış ve konumlandırılmıştır. 

Atık kutularının yerleştirilmesinden sonra içerisine her türlü katı-sıvı, organik atık ve hatta zaman zaman tadilat atıkları da atılmış, atılan bu atıklar beton malzeme ile tepkimeye girerek katılaşıp, ekipman zemininde koku yayan katı ve kalıcı kirliliğe sebebiyet vermiştir. 

Bahse konu bu olumsuzluklar neticesinde vatandaşlarımız tarafından gelen koku şikâyeti ve temizlik talepleri değerlendirilerek, alınan karar neticesinde görevli personele; atık kutularının zemine yatırılmak suretiyle içlerinin temizlenmesi talimatı verilmiştir” denildi. 

“REFLEKSLE KUTUYU TEKRAR BIRAKTIĞI VE KUTUNUN TAMAMEN KULLANILAMAZ HALE GELDİĞİ ANLAŞILMIŞTIR”

 

7 Ekim ve 10 Ekim tarihlerinde, akşam vardiyasında çalışan personelin söz konusu atık kutularını zemine yatırıp içini temizlemeye çalıştığı esnada betondan imal edildiği için ağır olan atık kutularının kullanılamaz duruma geldiğinin görüldüğü dile getirilen açıklamada “Bunun üzerine; özellikle 7 Ekim tarihinde personelin atık kutusunu önce yere devirdiği, kırılmadığını görünce ikinci defa kaldırıp yere vurarak kullanılamaz hale gelmesine sebep olduğu şeklinde anlaşılan kamera kaydı üzerinde inceleme yapılmıştır. 

Yapılan tahkikat neticesinde; personel kutuyu yere yatırdığı sırada kutunun boydan boya çatladığını gördüğü ve akabinde tamamen kırılıp kırılmadığını kontrol etmek için kaldırmayı denediği esnada ise beton parçasının elini kesmesi neticesinde refleksle kutuyu tekrar bıraktığı ve kutunun tamamen kullanılamaz hale geldiği anlaşılmıştır” ifadelerine yer verildi. 

“4 ADEDİ ÇEŞİTLİ ZAMANLARDA KULLANILMAZ HALE GELMİŞTİR”

 

Açıklamada “Öte yandan kutuların kasıtlı olarak kırılması, içerisinde ve üzerinde bulanan metal aksamın çalınarak maddi menfaat elde edildiği yönünde yapılan değerlendirmeye istinaden; Özcan Sokak üzerinde bulanan ve toplam 7 adet olan beton atık kutusundan; haber videosunda görülen 2 adet atık kutusu da dahil olmak üzere, toplam 4 adedi çeşitli zamanlarda kullanılmaz hale gelmiştir. 

Kullanılamaz hale gelen atık kutularının tamamının metal aksamları mıntıka personeli tarafından ivedi şekilde belediye deposuna getirilerek teslim edilmiştir. Netice itibari ile; tarafımızca konu ile ilgili yapılan inceleme ve elde edilen bulgular doğrultusunda kendilerine verilen talimat üzerine, görevini yerine getirmek dışında herhangi bir kastı, kamu malına bilerek veya isteyerek zarar verme niyeti olmayan emekçi çalışma arkadaşlarımızın, meydana gelen olumsuzluklar sebebi ile kapsamı araştırılmadan zan altında bırakılmasına ve toplum  tarafından ötekileştirilmesine mahal vermemek adına yapılan tahkikatın neticesi, kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi. 

 

Haber / Şaban KARDEŞ
 

[ad_2]

Source link

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir