[ad_1]

Nitelikli Çalışan Sayısının Arttırılmasına Yönelik düzenlenen Danışma Toplantısına Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Yönetim Kurulu Üyeleri Özgür Sönmez, Ali Çolak, Bünyamin Fırat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, NKÜ Bilgisayar Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Erdinç Uzun ve Meslek Lisesi Müdürleri katıldı. 

“BİRÇOK ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR”

Nitelikli eleman konusunda birçok çalışmanın yürütüldüğünü kaydeden Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, “Bu alanda ülke geneli ortalamasının da üstündeyiz fakat biz daha fazla ne yapabiliriz, bu sayıyı nasıl arttırabiliriz diye çalışıyoruz” dedi. 

“BİZLERE TALEPLERİNİ AKTARMALILAR”

İstihdamın desteklenmesi ve meslek sahibi eğitimli gençlerin sayısının artması için ticaret ve sanayi odası, mesleki kurumları ve iş verenler ile birlikte çalışmanın faydalı olacağını söyleyen Günlü, “İş verenlerimiz bizlerle daha fazla irtibata geçerek taleplerini aktarmalı. Staja giden öğrencilerimize de uygun çalışma ortamı yaratılmalı. 

Firmalar, bizlere sektörde yaşanan yenilikleri aktardıkça biz de öğrencilerimizi buna uygun şekilde yönlendirebiliriz” diye konuştu. 

GELİŞİMİ DAHA DA YUKARI ÇEKMELİYİZ”

 

“İş verenlerin ihtiyacı olan bölümleri bizlere iletmesi lazım” diyen Kaymakam Günlü, “Bizler de bölgemizin ihtiyacına uygun bölümler açalım. eğitim arttıkça sektörlerimiz kazanacak. MESEM tarafından yürütülen çalışmalarımızın sanayicilerimiz tarafından daha iyi şekilde takip edilmesi lazım. 90 bine yakın aktif SGK’lı çalışanın bulunduğu bölgemizde gelişimi daha yukarıya çekmeliyiz” ifadelerini kullandı.

“İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE ÇÖZECEĞİMİZE İNANIYORUM”

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin de konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede “Ülkemizin üretim üssü olan bölgemizi bu alanda “örnek bölge” konumuna getirelim. İş birliği içerisinde aranan eleman sorununu çözeceğimize inanıyorum. 

Daha sıkı çalışmalar yürüterek, hem gençlerimizin okurken birer meslek sahibi olmasını sağlayacağız hem de bölgemiz adına önemli bir konuyu çözüme kavuşturacağız. Burada paydaşlarımıza sorumluluk düşüyor. Hepimiz bu sorumlulukları yerine getirerek, plan ve program dahilinde adımlarımızı atacağız” ifadelerini kullandı. 

KOMİSYON KURULDU

 

Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ali Uzun’un ‘Mesleki Eğitim Merkezi’nin Alan ve Faaliyetleri, Ustalığa Ulaştıran Süreçleri ve İşletmelere Faydalarını’ konusundaki sunumunun ardından katılımcılar, atılabilecek adımlar ile ilgili görüş ve önerilerini paylaştı. 

Paylaşılan görüş ve önerilerin değerlendirilmesi, hazırlanması adına ÇTSO yönetim kurulu ve lise müdürlerinden oluşan bir komisyon kuruldu. 

Haber / Buse AKIN

[ad_2]

Source link

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir