[ad_1]

 

Fatih Kur’an-ı Kerim Kursu öğreticisi Ayşe Tatlıses, görme yetisini yüzde 70 kaybeden Tetik’in okuyabilmesi için Kur’an-ı Kerim’i her gün elleriyle, büyük puntolarla yazıyor.  

Edirne Fatih Kur’an-ı Kerim Kursu kursiyerlerinden Ümmühan Tetik (57), bir süre önce yakalandığı MS hastalığına bağlı olarak ataklar geçirmeye ve yürümekte zorluk çekmeye başladı. Bu süre zarfında görme yetisini de büyük oranda kaybeden Tetik, hastalığının daha da ilerlemesiyle yatağa bağımlı hale geldi. Uygulanan tedavilerin ardından ayağa kalkan Tetik, görme yetisinin yüzde 70’ini kaybetmesine rağmen kursa devam etme kararı aldı.

“HOCAMIN SAYESİNDE TAKİP EDEBİLİYORUM” 

Bu süreçte kurs öğreticisi Ayşe Tatlıses, kursiyer Ümmühan Tetik için Kur’an-ı Kerim’i onun görebileceği boyutlarda, büyük harflerle yazmaya başladı. Böylece Tetik, yüzde 70 oranında görme yetisini kaybetmiş olsa da okumaktan vazgeçmedi. Hiçbir engelin insanı okuma ve eğitim alma azminden vazgeçirmemesi gerektiğini kaydeden Tetik, “Hastalığım nedeniyle gözlerim az görüyor. Kur’an-ı Kerim’i bildiğim halde normal şekilde okuyamıyorum. Hocam da sağ olsun, evinde cüzleri benim okuyabileceğim gibi dosyalara ayırarak yazıyor. Hocamın sayesinde arkadaşlarımla Kur’an-ı Kerim’i takip edebiliyorum.”

 

“’ONUN İÇİN NE YAPABİLİRİM?’ DİYE DÜŞÜNDÜM” 

Öğretici Ayşe Tatlıses de “Teyzemizin hastalığına çok üzüldük. Çünkü o her zaman kursumuzun pozitif, hayat dolu, neşeli teyzesi oldu. Bir süre sonra ayağa kalktı ancak yüzde 70 görme yetisini kaybetmişti. Bu süreçte ‘onun için ne yapabilirim?’ diye düşündüm. Bir gün çok büyük yazıları okuyabildiğini fark ettim. Ben de cüzleri dosyalara büyük puntolarla yazdım ve çok güzel okuyabildiğini gördüm. Elimden geldiğince teyzemize yardımcı olacağım. Yazmak biraz zahmetli olsa da onun okuduğunu ve mutlu olduğunu görünce biz mutlu oluyoruz” dedi.

“İNŞALLAH BU HİKÂYE HERKESE UMUT VE İLHAM OLUR” 

Fatih Kur’an-ı Kerim Kursu’nu 7-14 Ocak Beyaz Baston Engelliler Haftası dolayısıyla ziyaret eden Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu da Tetik’in azmini takdir ederek, “Öğrenmenin önünde hiçbir engel duramaz. Hele ki bu Kur’an okumak ve öğrenmekse. Çünkü Kur’an talebesinin işlerini Allah kolaylaştırır. Bu noktada hepimize azmiyle örnek olan, gözlerimizi dolduran Ümmühan Tetik hanımefendiyi tebrik ediyorum. Ona fedakârca yardım eden kurs öğreticimiz Ayşe Tatlıses’e teşekkür ediyorum. İnşallah bu hikâye herkese umut ve ilham olur” dedi. 

Haber / Mehmet Burak TEKEŞ 

[ad_2]

Source link

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir